Siirry sisältöön

Näin voit hoitaa remontin jälkeisen siivouksen

Kuuluko siivous remonttiin?

Remontti on aina mukava juttu, ainakin suunnitella. Onkin sitten eri asia, kuka jaksaa remontin keskellä asustella, puhumattakaan siitä että joutuu asumaan jossain muualla sen aikaa. Vaikka rempan keskellä häärääminen onkin rasittavaa, niin onhan se palkitsevaa saada uutta vanhan tilalle. Ongelmana vaan on se, että kuka muka siivoaa kaiken sen pommin jälkeen koko huushollin..

Rätti heilumaan

Jos itseä rätin heiluttaminen ja pölyn hävittäminen kiinnostelee, niin siitä sitten vaan siivoilemaan. Remppasiivous on aina yhtä typerää hommaa, mutta jonkun se vaan on tehtävä. Jos siis olet valmis kantamaan jätesäkeittäin roskaa pihalle ja pyörimään muutaman päivän pölyn keskellä rätti kädessä, niin antaa mennä vaan!

Kaverit ja sukulaiset avuksi

Jokainen tietää miten kiireistä normaali arki voi olla ja kuinka paljon jokainen tahtoo rempan jälkeen palata takaisin normaaliin arkeen myös kotona. Kaverit ja sukulaiset siis avuksi remppasiivoamisessa, niin luulisi alkaa tapahtumaan. Jos itse vietät pitkiä päiviä töissä tai joudut lähtemään reissuun juuri silloin, kun remppa valmistuu, kannattaa lahjoa perhe ja kaverit avuksi. Kavereihin voi aina luottaa ja varmasti on muutosta kämpässä tapahtunut kun palaat takaisin työputken jälkeen.

Remonttisiivous

Raksafirma

Ennen rempan alkua kannattaa sopia siivoamisesta firman kanssa. Remppafirmat usein tekevät yhteistyötä siivoojien kanssa tai heillä saattaa olla jopa omia siivoojia palkkalistoilla. Kannattaa siis kysyä kuuluuko remppasiivous kenties koko paketin hintaan tai paljonko joutuu pulittamaan euroja remppasiivouksesta, jos sellaisen tahtoo. Firmat yleensä mielihyvin tarjoavat siivouspalveluita. Ja mikä helppous se onkaan itselle, kun tiedät että remppa on valmis eikä tarvitse itse siivota sitä kaikkea sotkua ympärillä. Pitää huolehtia vain omat kamat kämppään ja paikoilleen, niin voi taas normaali elämä jatkua.

Siivousfirmat

Siivousfirmoja tai siivouspalveluja tarjoavia firmoja on taatusti jokaisessa kyläpahasessa ihan riittämiin, joten kannattaa kysyä tarjousta paikalliselta firmalta. Voi luottaa siihen, että jälki tulee olemaan hyvää, koska onhan kyseessä siivousalan ammattilaiset työssään. Ja jälleen kerran voi itse heittää huolet nurkkaan siivoamisen suhteen, raahata itsensä ja kamansa kämppään ja nauttia olostaan. Siivousfirmat käyttävät yleensä laadukkaampia koneita ja pesuaineita, joten jälkikin on melko pitkälti sen mukaista. Harvalta meistä kuitenkaan löytyy kotoa esimerkiksi ammattitason höyrypesuria..

Marttoja ei kannata unohtaa tässäkään vaiheessa! Martoilla on monesti erinomaisia siivousniksejä, mistä et ole koskaan tiennytkään! Katso tästä:

Hintavertailu

Remppasiivouksen ostamista kannattaa suunnitella jo ennen itse h-jetkeä. Tarjousten kyseleminen siivousfirmoista ja remppafirmasta kannattaa, koska näin saa selville halvimman hinnan. Toki laadusta ei myöskään kannata tinkiä, mutta jossain vaiheessa ihan tavallisilla tallaajilla se käytössä oleva budjetti vaan tulee täyteen. Tarjousten perusteella saa parhaan hinnan selvitettyä ja toki kannattaa tiedustella puskaradion kautta myös työn laadusta.

Remontin jälkeinen siivous