Siirry sisältöön

Näitä asioita kannattaa huomioida, kun valitset remontointiyritystä

Ainainen valitsemisen vaikus, kun pitäisi suurempaa tai pienempää remppaa alkaa tekemään. Taloyhtiö ei suostu siihen, että naapurin Jarmo vaihtaa allaskaapin, vaan pitää olla ihan oikeasti joku remppafirma kyseessä. Sama homma lattiapintojen kanssa, itse ei saa laminaattia lätkiä, koska taloyhtiö on asiasta eri mieltä. Miten sitten pitää valita remppafirma, joka ihan oikeasti tulle jopa paikalle laittamaan sen allaskaapin tai lätkimään laminaatin lattiaan sovittuna aikana?

On hyvä tietää mitä laki sanoo remonteista, ennen kuin edes aloitat. Suurin osa mattimeikäläisistä eivät oikeasti tiedä, mitä kaikkia velvollisuuksia remontti tuo mukanaan: http://www.taloyhtio.net/lakitieto/uusiasuntoosakeyhtiolaki/huoneistoremontit/

Tuttu

Jos remppaa on huushollissa aiemminkin suoritettu ja olet varsin tyytyväinen lopputulokseen, niin ehdottomasti kannattaa ottaa yhteys samaiseen remppafirmaan. Vaikka työntekijät remppafirmoissakin toki vaihtuvat, niin ovat pojat ainakin aiemmin tehneet sellaista jälkeä johon sinä olet tyytyväinen. Vanhassa siis vara parempi.

Kaveri

Vaikka kaverin firmaan ei koskaan saisi satsata kaikkea, niin onhan se vaan yksiselitteisesti niin, että kyllä kaveriin pitää sen verran luottaa. Lopputulos jos tulee olemaan päin mäntyä, niin on asia ainakin kaverin kanssa helppo ottaa puheeksi. Ja on ainakin tuttuja työntekijöitä pyörimässä nurkissa, eikä tarvitse miettiä että mahtaako remppajampat ylipäätään saapua paikalle. Aivan varmasti sapuvat. Ja samallahan saat tuettua kaverin bisnestä, paitsi jos kaveri on tehnyt sinulle aivan alihintaisen tarjouksen..

Valtakunnan laajuinen

Jos paikallisista laattamiehistö ei niin ota selvää, niin kannattaa siinä vaiheessa tutustua suurempiin firmoihin, jotka toimivat valtakunnan laajuisesti. Koko Suomen kattava verkosto ja koko Suomessa toimiva yritys ei voi olla täysin kuraa. Eihän sellainen firma saa itseään pidettyä hengissä vuodesta toiseen ja laajennuttua koko Suomen kattavaksi.

Työskentelytavat voivat käydä kalliiksi

Jos palkkaamasi yritys laskuttaa tuntiperusteiseksi, voivat laiskat työntekijät käydä hyvinkin kalliiksi. Tai jos he käyttävät paljon sähköä, sähkön nykyisellä hinnalla tämäkin voi olla yllättävän kova kustannus. Selvitä ja vertaile siis kaikkia mahdollisia tulevia kuluja etukäteen!

Paikalliset

Paikallisia yrittäjiä kannattaa aina tukea ja pyttää paikallisilta pienyrittäjiltä tarjouksia. Aivan varmasti joku tuttu on joskus käyttänyt saman yrityksen palveluita, joten kyllä jonkun puskaradion kautta joku tietää onko yritykseen luottamista.

Jos puskaradio ei selvitä moisesta yrityksestä juuri mitään, pitää ottaa riski. Joskus asiat vaan menevät päin mäntyä valintojen kanssa, mutta se on elämää. Asioilla on kuitenkin tapana järjestyä ennemmin tai myöhemmin. Hyvätkin pienyritykset kaatuvat omaan olemattomuuteensa, jos kukaan ei koskaa uskalla ottaa riskiä ja käyttää heidän palveluitaan.

Joskus on siis hyvä käyttää rempassa täysin tuntematonta tekijää, koska positiivisiakin yllätyksiä saattaa tulla. Ja tästä moisesta positiivisesta kokemuksesta saattaa yrittäjäkin saada kivaa nostetta tulevaosuuteen!

Täältä voit kirjaimmellisesti lukea puskaradiosta eri yrityksistä: http://www.puskaradio.net

Hinta

Jokainen sen jo varmaan ennestäänkin tietää, että se joka tekee halvimmalla ei vältäämättä ole paras vaihtoehto. Selvittele siis ennen valinnan tekemistä mitä tarjouksen hintaan ihan oikeasti kuuluu. Selkeästi halvinta ja selkeästi kalleinta ei ehkä kannata valita. Kultainen keskitie on remppafirmaakin valitessa oikein hyvä vaihtoehto!