Siirry sisältöön

Näitä välineitä voit tarvita kesämökin rempassa

Kesämökki vaatii pientä kunnostusta vuosittain. Mökkiä pitää huoltaa etenkin jos se on vain kesäkäytössä. Isompaa remonttia joutuu tekemään välillä hajuhaittojen, kosteusvaurioiden, tuholaisten ja muiden asioiden takia jotka ovat haitaksi terveydelle. Myös ihan vain oma innostus muuttaa mökkiä uuteen uskoon, on syy lähteä tekemään remonttia.

Itsetehtynä remontointi vaatii huolellista suunnittelua ja kunnollisia välineitä. Välineissä kannattaa panostaa laatuun, vaikka hinta olisikin hieman arvokkaampi. Remontti tulee tehdä kunnolla, laadusta tinkimättä. Muutamillakin hyvillä, tarpeellisilla ja laadukkailla välineillä saat kunnostettua mökin entistä ehommaksi.

Lue täältä kuinka paljon mökkiremontti voi maksaa: http://www.etuovi.com/koti/blogi/mita-maksaa-mokkiremontti-katso-x-esimerkkia/

Akkuporakone

Tätä ilman et voi remonttia tehdä. Jokaiselta remontoijalta pitäisi löytyä laadukas akkuporakone, se on kätevä myös pienissä kodinkunnostus töissä, kuten taulujen, hyllyjen ym. ripustamisessa ja kokoamisessa. Älä edes mieti aloittavasi remonttia ennen kuin sinulta löytyy akkuporakone. Tämä tulisi muutenkin löytyä joka kodista, sillä se on kätevä myös jos teet uuden hankinnan kotiisi joka vaatii akkuporakonetta. Jotkin huonekalut vaativat kokoamisessa sen verran kovaa vääntöä, että käsivoimat eivät siihen riitä.

Mökkielämää

Monitoimityökalu

Tällä pienellä ihmeellä onnistut tekemän paljon yhdellä välineellä. Yksi laite johon löytyy erilaisia vaihdettavia elementtejä. Yleisimpiä näistä ovat segmenttisahanterä, upotussahanterä ja hiomalevy. Myös muita vaihtopäitä on saatavilla kuten, betonijäämiä tai mattojen kiinnitysaineiden irti ottamiseen tarkoitettuja välineitä.

Yläjyrsin

Tätä työkalua tarvitset jos haluat luoda tarkkoja ja monimutkaisempia kuvioita, kuin esimerkiksi mitä höylää käyttämällä saa aikaan. Ei välttämätön remonttiväline, mutta vaativalle remontoijalle mukava lisä remontointiin. Esimerkiksi voit tehdä keittiön kaappien oviin kuvioita tai ulko-oveen.

Höylä ja hiomakone

Erinomainen työkalu. Toimii hyvin esimerkiksi pintojen tasoittamiseen ja kulmien viistämiseen sekä huullosten tekemiseen. Höylällä saat tehtyä ovin, tai mihin tahansa puuelementtiin kuvioita ja uria. Taivas on rajana siinä mitä haluat tehdä. Oleellinen kone jolla saat tehtyä persoonallisia yksityiskohtia mökillesi.
Hiomakoneita on erilaisia. Valintaan vaikuttaa se kuinka tarkkaa työtä tarvitsee tehdä tai kuinka tehokasta. Ota selvää sopivien hiomakoneiden valikoimasta, suosittelen kääntymään asiantuntijoiden puoleen, jotta saat oikeanlaisen hiomakoneen tarpeisiisi.

Saha

Saha on melko välttämätön työkalu joka remontissa, jossa käsitellään puuta, muovia, laminaattia tai lattiaa. Tai mitä nyt onkaan tarve leikata. Eri materiaaleille on olemassa erilaisia sahoja eri ominaisuuksilla. Valintaan vaikuttaa se haluatko leikata suoraan, muotoja, nopeasti ja kuinka tarkasti. Tämänkin aiheen kanssa kannattaa kysäistä asiantuntijoilta rautakaupassa. Ammattilaisilta kysäisemällä ei tule turhia ostoksia ja heitettyä rahaa hukkaan ostettuasi väärään tarkoitukseen paremmin sopivan sahan, tai minkä tahansa työkalun.

Naulapistooli

Tätä oleellisempaa kaveria ei remontissa voi olla. Tällä onnistut takuuvarmasti naulaamaan kiinni kaiken tarpeellisen, niin kuistin laudoista kokolattiamattoon. Älä tuhlaa aikaasi vasaran kanssa ja kasvata vääntyneiden naulojen pinoa. Naulapistooli on must hankinta remonttia tekevällä ja suunnittelevalle.

Sähkövinssi

Ai että vinssiäkö tarvitsisi remontissa? Tämä voi olla yllättävää, mutta jos aiot esimerkiksi laajentaa terassia ja ikäviä puita tulee eteen, voi vinssi helpottaa huomattavasti puun kaadossa. Toki tämä ei ole läheskään kaikilla edessä, mutta ei kuitenkaan kannata poissulkea ajatusta laadukkaan sähkövinssin hankkimisesta, jos tilanne tulee eteen!

Oma panostus

Mitä ikinä hienoa, yliampuvaa tai maanläheistä ja rentoa oletkaan suunnitellut, et tarvitse muuta kuin intoa, suunnittelua, muutaman laadukkaan työkalun ja mielellään kaverit ja perheen apumiehiksi. Tietenkin jos haluat päästä itse hieman vähemmällä, palkkaa avuksesi ammattilaisia. Tämä voi olla hieman hintavampi vaihtoehto, mutta sinulle itselle ei jää niin paljon miettimistä ja muuta hommaa.

Itse tehty remontti on kuitenkin vähän kuin oma lapsi tekijälle. Siitä haluaa huolehtia ja että oma kädenjälki näkyy. Tottahan se on että omatekemässä tai tässä tapauksessa itse remppaamassa mökissä, on jotain spesiaalia ja tunnearvoa itselle. Tehkää remonttinne niin kuin haluatte, mutta tärkeintä on että nautitte lopputuloksesta.

Mökin remontti