Siirry sisältöön

Miten suojaat vaatteet ja muut tavarat remontin aikana?

Remonttiin valmistautuminen

Kodin remontointi tuottaa aina stressiä, suoritit rempan itse tai ammattilaisten avustamana. Kaikkia tavaroita ei voi välttämättä siirtää asunnosta pois, eikä se aina ole edes tarpeellista. Kannattaa kuitenkin muistaa, että on ihan omaa tyhmyyttä jättää harjoitusten jälkeen vaikka lanteelle laitettava tyllihame lojumaan sohvalle, jos remontti on käytössä, ja tästä ei korvauksia saa! Riippuen remontin laajuudesta, onko kyseessä pelkkä keittiö vai koko asunto, täytyy tavaroita suojata kuitenkin jollain tapaa. Jos remppa rajoittuu keittiöön, ei ehkä ole tarvetta ruveta suojaamaan makuuhuoneen tavaroita. Jos remontin suorittaa ammattilainen, haluat varmaan itse olla pois tieltä heidän työskennellessä. Itse suorittaessa remonttia, voi siitä tulla pitkä piina, jos ei ole perehtynyt asiaan.

Keittiössä

Rempattava keittiö kannattaa tyhjentää kaikesta irtotavarasta joka voi olla vaan turhaan tiellä. Isommat tavarat voi suojata muovilla tai pressuilla, jotta maalia tai muuta ei lennä kalusteille. Lattian suojaus on hyvin tärkeää, muista kuitenkin vähintään imuroida lattia ennen kuin laitat pahvit paikoilleen. Pahvin ja lattian välissä olevat roskat tai kivet voivat nimittäin tehdä jälkiä tai naarmuja lattiaan, ja sitä et varmasti halua, silloin on pian luvassa lattian uusinta. Vältä kosteusvauriot suojaamalla tilat, joissa voi tulla mahdollisia vuotoja, muovilla ja vesiastioilla.

Kaunis keittiö

Olohuoneessa

Olohuoneen remontointi voi olla kovin työlästä, siellä on paljon tavaroita joita ei välttämättä saa siirrettyä mihinkään. Isot huonekalut suojataan tiiviisti muovilla tai pressuilla, ettei maalia, rakennuspölyä ym. pääse vaikuttamaan kalusteisiin. Jos teet remontin itse, olet varmasti hieman varovaisempi omia kalusteita kohtaan. Ammattilaiset eivät välttämättä huomio sitä että asunnossa on jonkun toisen kalusteita, ja tekevät töitään niistä välittämättä.

Ota kaikki tekstiilit, kuten verhot ja matot, pois remontin tieltä. Jos mahdollista, säilö tekstiilit vaikka kellariin tai vuokraa varasto ylimääräiselle tavaralle. Remontista voi tulla niin paljon pölyä ja likaa, että se ei lähde tekstiileistä.

Suojaa kalusteet remontin ajaksi

Makuuhuone

Olisi hyvä siirtää sänky ja mahdollisesti muut kalusteet kokonaan pois makuuhuoneesta. Jos kalusteita ei ole mahdollista siirtää, suojaa ne erityisen hyvin. Et varmasti halua rakennuspölyjen ja maalin hajua sänkyysi. Vaatteet on onneksi helppo siirtää remontin tieltä pois toiseen huoneeseen. Pidä vaatteet kuitenkin mahdollisimman suojassa remontin haitoilta. Suojaa lattiat mahdollisimman hyvin aina ja laajalta alueelta, vaikka remontti olisikin vain yhdessä huoneessa. Lika ja pöly saattaa kulkeutua jalkojen mukana muihin huoneisiin ja voi vahingoittaa lattiaa siinä samalla.

Koko talo

Koko talon remontti, tai iso putkiremontti pakottavat muuttamaan hetkeksi evakko asuntoon. Evakko asuntoon on mahdollista viedä suurin osa omista tavaroista turvaan remontin tieltä. Hyvä niin, sillä ammattilaiset voivat silloin keskittyä työhönsä, ja homma sujuu sutjakasti, jotta pääsette mahdollisimman pian muuttamaan omaan kotiinne takaisin. Evakko asuminen ei ole koskaan kivaa, asunnot ovat nimensä mukaisesti tarkoitettuja vain lyhyeen asumiseen, ja asuntojen kunto ei siksi ole parhain mahdollinen.

Remonttipöly ei ole hyväksi eläimille

Itse vai ammattilaisen avulla

Kannattaa tarkkaan miettiä onko do it yourself idea parhain mahdollinen vaihtoehto, vaikka siinä tulisi säästämään. Jo tietoa ja taitoa ei ole tarpeeksi, voi remontti mennä pahasti pieleen ja saatat joutua kuitenkin laittamaan remonttiin enemmän rahaa, kuin mitä olisi mennyt ammattilaisten tekemänä. Ammattilaiset tekevät kuitenkin työtään, ja ovat koulutettuja tekemään remonttihommia. Ammattilaisten käyttämisen hyvinä puolina ovat myös se että itselle ei tule niin suurta stressiä. Aina ei myöskään ole aikaa tehdä itse, vaikka osaisi ja haluaisikin, sillä työt voivat olla siinä vaiheessa että ei voi ottaa vapaita tai lomaa, jolloin ammattityömiesten apu on enemmän kuin tervetullutta.